Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pychotka
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 295
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 718
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16873
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 140
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 295
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 718
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16873
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 140
Składniki
Mięso z indyka pokroić w plastry. Każdy plasterek przeciąć jeszcze na pół. Następnie rozbić cieniutko tłuczkiem. Posypać solą i pieprzem. Usmażyć na rumiano na oliwie z obu stron. Przełożyć indyka do rondla, a na pozostałej oliwie usmażyć piórka cebuli. Dodać do indyka. Zalać bulionem i dusić do miękkości. Dodać pokrojoną w paski paprykę, doprawić ziołami prowansalskimi, sosem sojowym, czosnkiem i curry. Zagęścić mąką i śmietaną. Podawać z ugotowanym makaronem.