Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy sezon truskawkowy w pełni, korzystam na wiele różnych sposobów aby rozsmakować się. to jeden z nich.
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 199
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 367
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 199
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 367
Składniki
Truskawki myjemy i oczyszczamy. Odkładamy ok. 5-7 szt. Resztę truskawek wrzucamy do wysokiego naczynia zalewamy 100ml mleka i miksujemy na gładką konsystencję. Wkładamy do lodówki.
do miski wlewamy resztę mleka ok. 200ml, wsypujemy bitą śmietanę w proszku i miksujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Wkładamy do lodówki.
Resztę truskawek kroimy na 4 i wkładamy do szklanki. Zalewamy koktajlem z etapu 1, następnie wlewamy odrobinę soku. Na wierzch kładziemy bitą śmietanę i również polewamy odrobiną syropu. Możemy udekorować truskawką :). Smacznego