Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 17
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 670
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 65
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 180
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 17
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 670
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 65
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 180
Składniki
Bób obieramy i dokłądnie płuczemy. Wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy dorzucamy cukier i sól. Całość gotujemy ok 15- 30 minut. Wszystko zależy od tego czy mamy młody czy stary bób. Odcedzamy i przekładamy na talerz. Przekładamy bób masłem i posypujemy bazylią.