Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nazwa od bœuf – franc. "wołowina" i nazwiska rosyjskiego dyplomaty Stroganowa:) Polecam:)) Pyszne
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 120
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 41188
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 104
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 130
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 170
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 120
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 41188
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 104
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 130
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 170
Składniki
Mięso obtaczamy w papryce sproszkowanej, następnie w mące, smażymy na maśle z dodatkiem oleju (oliwy), przekładamy do garnka. Na tłuszczu po mięsie zrumienimy cebulę (krążki), marchewkę (talarki), pieczarki (talarki), paprykę (drobno pokrojona). Podsmażamy i dolewamy rosołu. Na koniec ogórek kiszony. 1 lub dwa. Można zastąpić konserwowym.
Warzywa po kilkunastu minutach duszenia dodajemy do wołowiny, przyprawiamy, gotujemy na wolnym ogniu - od czasu do czasu mieszając, sprawdzamy czy mięso jest miękkie. Całość podaję na cieplo:) Smacznego
Pod koniec gotowania dobrze przyprawiamy. Podczas gotowania dodałam kilka ziaren pieprzu, paprykę słodką, ostrą, przyprawę do gulaszu. Można zwłaszcza tą ostatnią zastąpić solą, ale to już zależy... Na sam koniec dodaję koncentrat pomidorowy. Palce lizać:)