Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super kaloryczne danie na obiad.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 7243
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 199
Przepis dnia
Bolońska zapiekanka makaronowa z pieczarkami
Odsłon: 42498
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 259
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 7243
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 199
Przepis dnia
Bolońska zapiekanka makaronowa z pieczarkami
Odsłon: 42498
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 259
Składniki
Wykonanie: Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na smalcu, następnie dodać pokrojone w grube kawałki mięso. Smażyć około ½ godziny na bardzo małym ogniu z przyprawami do smaku co jakiś czas mieszając, po czym podlać bulionem warzywnym i dodać pokrojone pomidory i paprykę. Całość gotować przez 10 minut, wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki, zmiażdżony czosnek i dusić powoli do miękkości. W razie potrzeby doprawić ostrą papryką do smaku i podawać z pieczywem.