Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne kokosowe batoniki w sam raz jeśli ma się ochotę na coś słodkiego.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 817
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 168
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 90
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 612
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 817
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 168
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 90
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 612
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Wiórki kokosowe wsypujemy do miski dodajemy cukier puder i mieszamy.
Podgrzewamy na małym ogniu śmietanę kremówkę i masło aż do uzyskania jednolitej masy. I wlewamy do wiórków kokosowych i mieszamy.
Z masy tworzymy kuleczki które przekształcamy w gruby rulonik. Przykrywamy folią aluminiową i władamy do lodówki na godzinę.
Ok. 10-15 min przed wyjęciem z lodówki rozpuszczamy w kąpieli wodnej czekoladę.
Po wyjęciu obtaczamy kokosowe ruloniki w czekoladzie. I wkładamy na 3 godziny do lodówki.