Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super przepis na blinki w innym wydaniu.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12089
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 216
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12089
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 216
Składniki
Wykonanie: Drożdże utrzeć w letniej wodzie, wymieszać z 1 łyżką mąki i odstawić w ciepłe miejsce. Ziemniaki obrać, zetrzeć wymieszać z mąką razową, posolić do smaku, połączyć z rozczynem i odstawić w ciepłe miejsce na dwie godziny. Rozgrzać tłuszcz na patelni i smażyć blinki z obu stron na złoty kolor. Podawać na ciepło z gęstą śmietaną.