Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 3395
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12686
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 258
Przepis dnia
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 3395
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12686
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 258
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać i połowę ugotować w osolonej wodzie, po czym odcedzić, ostudzić i przepuścić przez maszynkę. Druga połowę ziemniaków zetrzeć na tarce i połączyć z ugotowanymi ziemniakami. Dodać mąkę, jajko, sól do smaku, dokładnie wymieszać. Bliny smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano. Podawać z kwaśną śmietaną.