Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i mięciutkie Przepis znalazłam w książeczce " Przyślij przepis"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 57
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 2613
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 233
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5380
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 57
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 2613
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 233
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5380
Składniki
Żółtka oddzielamy od białek, lekko ubijamy z cukrem. Gdy masa jajeczna stanie się puszysta dodajemy mleko i śmietanę i dalej ubijamy, aż składniki się połączą. Do masy wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Mieszamy. Białka ubijamy na sztywna pianę ze szczyptą soli. Dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy. Smażymy na rozgrzanym głębokim oleju, rumieniąc z obu stron. Podajemy z cukrem pudrem lub ulubionym dżemem.