Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, szybkie, proste i smaczne :)
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 25
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 266
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1189
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 116
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 25
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 266
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1189
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 116
Składniki
Brokuł porozdzielać na mniejsze części, umyć. Gotować ok. 15 min w osolonej wodzie, aż zrobią się al dente. W międzyczasie pokroić szynkę w paseczki.
Dressing. Do jogurtu naturalnego wprasować ząbek czosnku, dodać szczyptę pieprzu czarnego i pieprzu cayene, dodać łyżeczkę keczupu - zamieszać.
Gdy już mamy gotowe brokuły to przekładamy je do wysmarowanego masłem żaroodpornego naczynia. Na brokuły kładziemy pokrojoną w paseczki szynkę i przykrywamy plasterkami sera żółtego (np. edamski, gouda). Wkładamy do piekarnika na 5-10 minut, temp. 200°C.
Podajemy na gorąco polane zimnym dressingiem czosnkowym.