Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
deser lub drugie śniadanie. pysznie, szybko, zdrowo :-)
Szparagi na maśle to prawdziwie wiosenne danie, które przygotujesz od zera ju...
Odsłon: 1066
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 4439
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 397
Szparagi na maśle to prawdziwie wiosenne danie, które przygotujesz od zera ju...
Odsłon: 1066
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 4439
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 397
Składniki
Kaszę przelać na sitku gorącą wodą. Do garnka wlać wodę, delikatnie osolić i wrzucić kaszę, gotowac na małym ogniu tak długo aż kasza się ugotuje i wciągnie całą wodę (ok. 15 min.). Wlac mleko, dodać cukier i zmiksowac blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji. Przełożyć do miseczki lub słoiczka. Jabłka obrac, pokroić na kawałki i podsmażyć na patelni, dodając cynamon i cukier. Dodać orzechy i podsmażyć krótką chwilę. Jeszcze ciepłe jabłka wyłożyć na budyń.
Smacznego!