Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite bułeczki w sam raz aby smacznie rozpocząć dzień
Tiramisu to tradycyjny włoski deser na bazie biszkoptów, z przepysznym kremem...
Odsłon: 15579
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywa...
Odsłon: 31
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1583
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 74
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 286
Tiramisu to tradycyjny włoski deser na bazie biszkoptów, z przepysznym kremem...
Odsłon: 15579
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywa...
Odsłon: 31
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1583
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 74
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 286
Składniki
Drożdże zasypać cukrem poczekać aż się rozpuszczą następnie dolać letnie mleko. Mąkę przesiać dodać sól i zioła prowansalskie dodać rozpuszczone drożdże z mlekiem, ciepłą wodę i oliwę. Dobrze wyrobić ciasto ok. 10 min. Odstawić na godzinę w ciepłe miejsce ( wstawiam do piekarnika na termoobieg w temp 50 st.) Następnie Wyrobić jeszcze chwilkę, podzielić ciasto na części formować bułeczki wyłożyć na blachę posypaną mąką. Pozostawić na 20 min do wyrośnięcia. Masło rozpuścić dodać przeciśnięty czosnek , zioła prowansalskie i szczyptę soli. Posmarować bułki. Piec 15-20 min w 180 st.
Drożdże zasypać cukrem poczekać aż się rozpuszczą następnie dolać letnie mleko. Mąkę przesiać dodać sól i zioła prowansalskie dodać rozpuszczone drożdże z mlekiem, ciepłą wodę i oliwę. Dobrze wyrobić ciasto ok. 10 min. Odstawić na godzinę w ciepłe miejsce ( wstawiam do piekarnika na termoobieg w temp 50 st.) Następnie Wyrobić jeszcze chwilkę, podzielić ciasto na części formować bułeczki wyłożyć na blachę posypaną mąką. Pozostawić na 20 min do wyrośnięcia. Masło rozpuścić dodać przeciśnięty czosnek , zioła prowansalskie i szczyptę soli. Posmarować bułki. Piec 15-20 min w 180 st.