Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 68
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 27
Szybkie i łatwe ciasto z mikrofali idealne kiedy masz ochotę na coś słodkiego.
Odsłon: 61672
Polecam.
Odsłon: 74
Polecam.
Odsłon: 68
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 27
Szybkie i łatwe ciasto z mikrofali idealne kiedy masz ochotę na coś słodkiego.
Odsłon: 61672
Polecam.
Odsłon: 74
Składniki
Wykonanie kruszonki: Z podanych składników zagnieść kruszonkę i chwilę schłodzić w lodówce. Wykonanie: Z drożdży i kilku łyżek ciepłego mleka przygotować rozczyn. Gdy lekko podrośnie dodać resztę składników (oprócz dżemu) i wyrobić gładkie ciasto. Ponownie odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, jeszcze raz zagnieść i przełożyć do przygotowanej formy. Górę bułki posmarować dżemem i posypać kruszonką. Piec w temperaturze 180 stopni przez ½ godziny.