Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułki zottułki to bułki typu chałka wykonywane na oryginalnej śmietanie Zott. Z podanych tutaj proporcji wychodzą 2 średniej wielkości brytfanny.
Polecam.
Odsłon: 1193
Polecam.
Odsłon: 264
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 52
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 311
Polecam.
Odsłon: 1193
Polecam.
Odsłon: 264
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 52
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 311
Składniki
Przygotowanie ciasta Połączyć śmietanę, drożdże i cukier. Rozmieszać ze szczyptą soli i dodać żółtko, a następnie wyrobić. Jeśli ciasto będzie za gęste dodać odrobinę mleka. Napełnić gotową masą brytfanny do ciasta (2 średniej wielkości). Zostawić aż do wyrośnięcia.
Pieczenie Następnie upiec w piecyku w temperaturze 150°, aż zrumieni się na złoty kolor. Po upieczeniu wyjąć z foremek na deskę. Smacznego! Podziękowania za przepis dla mamuchy.