Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Już dawno chodziły za mna takie bułku. Nie są to lekkie bułeczki z chrupiącą skórką Ale dla mnie idealne, lepsze niż te ze sklepu, które chhce wyplenić z mojego domu...niestety mój Tomek jakoś ciągle tylko te sklepowe i sklepowe. Te troche do niego przemówiły;)))
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 189
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 189
Składniki
Drożdże zasypujemy cukrem, dodajemy 2 łyzki mąki i 50 ml mleka. Mieszamy i czekamy aż urośnie. Mieszamy resztę składników i łaczymy z rozczynem, odstawiamy na godzinę do wyrośniecia. Z wyrośniętego ciasta uformować kulki ...mnie wyszło 9 bułek, naciąć wierzch i posypać mąką, Zostawić jeszcze na 30 minut do wyrośnięcia.
Piekarnik nagrzać do 200 stopni i piec ok 20 minut