Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cienko pokrojone buraczki wraz z półplasterkami cebuli w zalewie słodko kwaśnej pasteryzowane w słoiczkach. Doskonały dodatek do dań głównych oraz zimnych mięs.
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 326
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 174
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 607
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 326
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 174
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 607
Składniki
- Buraczki myjemy i gotujemy w garnku do momentu aż będą ,, aldente " - Cebulę obieramy i kroimy na cienkie półplasterki. - Do garnka wlewamy ocet, wodę, oraz wsypujemy sól, cukier i wszystkie przyprawy - zagotowujemy. - Buraczki po ugotowaniu studzimy i szatkujemy na małej szatkownicy na cienkie krążki. - Do wyparzonych słoiczków wkładamy tak poszatkowane buraczki przekładając je półplasterkami cebuli. - Zalewamy zalewą i zakręcamy słoiczki - pasteryzujemy około 15 minut. Z podanych proporcji uzyskamy 6-8 słoiczków doskonałego dodatku do potraw zimnych i gorących a dodatkowo możemy go długo przechowywać. Życzę smacznego!