Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 33
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 199
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 33
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 199
Składniki
Buraki obrać, pokroić na ósemki
w misce wymieszać olej, ocet, oraz wszystkie przyprawy. Polać nim buraczki, wymieszać, przełożyć na blaszkę i piec w piekarniku około 35 - 50 min. do czasu aż buraki będą miękkie, ale zwarte.
W misce mieszam przyprawy i dodatki w formie sosu, którym polewam gorące buraki, mieszam i zostawiam do wystudzenia.
Takie buraki można podawać w sałatkach, surówkach lub jako dodatek do obiadu. Można je przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku