Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne cannelloni pod grubą warstwą sosu beszamelowego.
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 64
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 645
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 66
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 82
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 64
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 645
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 66
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 82
Składniki
FARSZ: Przesmażamy na oleju mięso mielone doprawiając je solą i pieprzem. Mięso zalewamy pomidorami a następnie dodajemy odcedzony zielony groszek.
SOS BESZAMELOWY: Masło rozpuszczamy w rondelku na niewielkim ogniu, dodajemy mąkę i mieszamy tak, aby nie było grudek. Dolewamy zimne mleko, cały czas mieszając. Całość gotujemy kilka minut. Doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej.
Nie gotujemy cannelloni. Napełniamy farszem rurki makaronu i układamy jednowarstwowo w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Całość polewamy obficie sosem beszamelowym i zapiekamy przykryte przez ok. 15 minut w temp. 200°C. Następnie posypujemy parmezanem i zapiekamy, nie przykrywając przez kolejne 15-20 minut.