Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintne Carpaccio z kaczki skropione dressingiem z granatu i lawendy. Pycha!
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1100
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1100
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Filet z piersi kaczki marynujemy przez dwie doby w rozmarynie, tymianku, czosnku i czerwonym winie. Tak przygotowaną pierś obsmażamy w pierwszej kolejności od strony skóry przez ok 4 minuty, po czym odwracamy i ponawiamy smażenie drugiej strony. Odstawiamy do ostygnięcia, następnie wkładamy do zamrażarki. Dressing przygotowujemy przez zagotowanie wina, kwiatów lawendy, ziaren granatu wraz z cukrem. Płyn doprawiamy solą i pieprzem do smaku i redukujemy do konsystencji syropu. Pierś z kaczki kroimy w bardzo cienkie plastry i układamy obok siebie na talerzu. Następnie skrapiamy wszystko dressingiem, posypujemy startym kozim serem, dekorujemy czarnymi oliwkami i rukolą.