Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoskie, górskie pierogi pochodzące z okolic Cortiny d''Ampezzo, choć przepis nieco zmodyfikowany
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 397
Polecam.
Odsłon: 366
Smaczne i sycące danie obiadowe. Gulasz wieprzowy to obiadowa klasyka, która...
Odsłon: 156
Smakowite, chrupiące i soczyste żeberka z piekarnika.
Odsłon: 426
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 166
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 397
Polecam.
Odsłon: 366
Smaczne i sycące danie obiadowe. Gulasz wieprzowy to obiadowa klasyka, która...
Odsłon: 156
Smakowite, chrupiące i soczyste żeberka z piekarnika.
Odsłon: 426
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 166
Składniki
Pęczek buraczków bardzo drobno pokroiliśmy,następnie dusiliśmy je na pół miękko w małej ilości masła i wody(można je potem lekko zblenderować dla lepszej konsystencji)
Po odparowaniu wody i wystudzeniu dodaliśmy serek capri , jajko, parmezan i bułkę tartą.Przyprawiliśmy solą i delikatnie pieprzem.
Następnie robiliśmy pierogi -w kształcie dużych uszek lub półksiężyców.Po ugotowaniu gorące polaliśmy masłem,posypaliśmy sezamem i parmezanem.
Nie jest to oryginalna wersja -zamiast ricotty daliśmy serek capri.Nielubiany mak zastąpiliśmy sezamem. Przepis,którym się zainspirowaliśmy pochodzi z tej strony: http://ricettacolo.com/ricetta/casunzei-ampezzani