Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cebula nadziewana mięsem mielonym smakuje przede wszystkim dorosłym.
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 6138
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 97
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 66
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 6138
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 97
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 66
Składniki
Bułkę i grzyby namoczyć oddzielnie w ciepłej wodzie
Cebule obrać i w zależności od wielkości gotować w osolonej wodzie 20-30 min, po czym odsączyć i pozostawić do ostygnięcia. Odkroić wierzchy, a wnętrza wydrążyć pozostawiając jedynie dwie warstwy łuskowatych liści. Wydrążone łuski oraz wierzchy pokroić w drobną kostkę.
Natkę opłukać i drobno posiekać. Pomidory umyć, usunąć gniazda szypułek, a resztę pokroić w kostkę. Bułkę wycisnąć i rozgnieść, grzyby osączyć na sitku i drobno posiekać. Wodę po moczeniu grzybów zachować.
Piekarnik nagrzać do 220 stopni. Mięso wymieszać z natką, bułką, pomidorami, grzybami oraz jajkiem i 1/3 posiekanej cebuli. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Nadzieniem wypełnić cebule.
Cebule ułożyć w formie żaroodpornej. Wodę po grzybach przecedzić przez papierowy filtr i ze śmietanką dodać do rosołu. Tak przygotowany sos nalać do formy i piec 25 min.