Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super zdrowe danie na obiad.
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 340
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23628
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 92
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 340
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23628
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 92
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, zetrzeć i odcisnąć nadmiar soku, dodać mąkę ziemniaczaną, utłuczone ugotowane ziemniaki, sól do smaku i bardzo starannie wyrobić masę.
Twaróg pognieść widelcem, dodać jajko, posolić do smaku, dodać masło, posiekaną miętę i dobrze wymieszać.
Z ciasta ziemniaczanego formować na dłoni owalne Cepeliny i nadziewać przygotowanym farszem.
Wrzucać na wrzątek i gotować około 25 minut. Podawać polane świeżym masełkiem lub kwaśną śmietaną.