Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny z gruzińskich przepisów, nam bardzo posmakowało. Tutaj wersja z sodą, równie pyszna. W oryginalnym przepisie jest ser imeretyński, my użyliśmy sera ricotta, ale polecamy też mozzarellę parzoną.
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 55
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 38
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 71
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2097
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 55
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 38
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 71
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2097
Składniki
Ser rozkruszamy, wbijamy jajko, mieszamy. Z mąki, masła, jogurtu i sody wymieszanej z octem zagniatamy ciasto. Wyrabiamy je do momentu kiedy nie będzie kleiło się do rąk. Ciasto cienko rozwałkowujemy, wykładamy masę serową. Brzegi ciasta zbieramy do środka, zlepiamy ze sobą, rękoma rozpłaszczamy i lekko rozwałkowujemy. Wierzch ciasta smarujemy rozbełtanym ,z odrobiną jogurtu, jajkiem. Pieczemy na blaszce w rozgrzanym do 250°C piekarniku przez 10-15 min.