Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jednogarnkowe i bardzo proste. Świetnie sprawdzi się również na "dwa dni" i będzie jeszcze smaczniejsze właśnie na ten drugi dzień! Bardzo lubię połączenie mięsa z fasolą a dodatek kminu wspomoże trawienie.
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 85
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 110
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 104
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 837
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 348
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 85
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 110
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 104
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 837
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 348
Składniki
Czas przygotowania: ok. 50 min. Do wyższego naczynia dajemy wybrany tłuszcz i na rozgrzany dajemy cebulę, smażymy ok. 4 min. Teraz dodajemy drobno pokrojony czosnek, przyprawy (bez majeranku) i pokrojone w kostkę papryki i smażymy kolejne 5 min. Po tym czasie wrzucamy mielone mięso i ciągle mieszając, smażymy ok.15-20 min.
Po tym czasie wlewamy bulion, pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy, majeranek i dokładnie mieszamy. Całość gotujemy ok.15 min. Teraz dodajemy fasolę, kukurydzę i przyprawiamy jeszcze według uznania solą i pieprzem bądź chilli :) i jeszcze chwilę gotujemy. Można podawać z kleksem kwaśnej śmietany. Koniecznie posypać natką pietruszki.