Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 183
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 183
Składniki
Do wysokiego garnka włożyć kurczaka (pierś zostawiamy na później), zalać zimną wodą, zagotować na wolnym ogniu. Podczas gotowania zbieramy raz po raz szumowiny, uwaga - bulion nie może się gwałtowanie zagotować, nie należy go też mieszać. Dodajemy imbir, włoszczyznę, dymkę, czosnek, pieprz i ok. łyżeczkę soli. Gotujemy bulion na wolnym ogniu ok. 3-4 h. Pod koniec gotowania dodajemy sos sojowy. Makaron chiński przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu, grzybki mun kroimy w paseczki - rozkładamy do głębokich talerzy makaron i grzybki (opcjonalnie kawałki kurczaka) oraz po plastrze cytryny, posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Bulion przecedzamy przez gęste sito ewentualnie sito wyłożone kilkoma warstwami gazy. Rozlać bulion na talerze.