Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 93
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1030
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1156
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 93
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1030
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1156
Składniki
Na patelni podgrzać olive z masłem i podsmarzyć drobno pokrojoną cebulę.Jak cebula się zrumieni dodać pokrojoną w paski pierś z kurczaka,podsmarzyć chwilę.Dodać ryż i podsmarzyć do momentu aż będzie szklisty i dolać 2 łyżki wazowe bulionu.Wsypać zamrożoną mieszankę warzyw.Poczekać aż ryż wchłonie cały płyn i dolać kolejną łyżkę bulionu i tak przez 15-20 minut do momętu kiedy ryż będzie miekki.Doprawić solą,pieprzem i łyzką masla.