Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny przepis na chleb, który jest prosty, a czas przygotowania niezbyt długi. Suszone zioła nadają mu świetny smak. Doskonale smakuje z różnego rodzaju pastami lub po prostu z sezonowym pomidorem i szczypiorkiem.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10557
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 915
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4932
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10557
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 915
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4932
Składniki
Drożdże wsypujemy do miski, zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy na 10 minut.
Do miski z drożdżami dodajemy mąkę, cukier, sól, otręby owsiane i zioła prowansalskie. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy łyżką. Odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia.
Masę przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. pieczemy 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Z przepisu wychodzi 1 keksówka.