Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deserek do herbatki.
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 17433
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 837
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 72
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4535
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 17433
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 837
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 72
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4535
Składniki
Wykonanie: Płatki zalać zimnym mlekiem i odstawić na trzy godziny. Masło utrzeć z żółtkami i cukrem i ucierając dodawać po łyżce przygotowanych płatków. Następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia, cynamon. Białka ubić na sztywno, dodać do ciasta, wsypać orzechy i delikatnie wymieszać. Przelać do przygotowanej foremki keksowej i piec w temperaturze 170 stopni około 45 minut.