Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, domowy chlebek, łatwy do upieczenia przez każdego.
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1057
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 53
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 120
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1057
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 53
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 120
Składniki
Do miski wsypać obie mąki i otręby pszenne i wymieszać.
Na suchej patelni uprażyć wszystkie ziarna i wsypać do miski, wymieszać.
Dodać sól, wymieszać, później cukier, wymieszać, potem pokruszone świeże drożdże i ponownie wymieszać.
Dodać maślankę i dokładnie wymieszać.
Pozostawić na 20 minut do wyrośnięcia.
Potem ciasto odgazować i przełożyć do foremek i ponownie pozostawić na 15 minut. Następnie wstawić do nagrzanego piekarnika do 230 stopni C na 15 minut, potem zmniejszyć temperaturę do 200 stopni C i piec jeszcze przez około 30 minut.
Wyjąć upieczone chlebki z foremek i wystudzić na kratce.
Smacznego !