Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, smaczny, w sam raz na wiosenne dni chłodnik :)
Polecam.
Odsłon: 1164
Polecam.
Odsłon: 243
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 40
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 295
Polecam.
Odsłon: 1164
Polecam.
Odsłon: 243
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 40
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 295
Składniki
Szczaw oczyścić, umyć, pokroić, zalać wrzącym wywarem i odstawić do całkowitego schłodzenia.
Jajka ugotować, schłodzić.
Jednego ogórka pokroić w długie plastry, drugiego w kostkę, cebulę dymkę i szczypior drobno posiekać.
Do zimnego bulionu ze szczawiem dodać cebulę, szczypior i ogórki , doprawić solą i pieprzem.
Śmietanę ubić i połączyć z chłodnikiem. Zupę wstawić na minimum 1 h. do lodówki.
Podawać z cząstkami jajka.