Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owoce zatopione w galaretkach, bita śmietana i chrupiące wafelki. Trzeba czegoś więcej? Nic, tylko zajadać :)
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 32
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 271
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 126
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 32
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 271
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 126
Składniki
Rozpuszczamy galaretki każdą osobno w 1 i 1/2 szklance wody. Odstawiamy do wystygnięcia.
Odsączamy owoce z syropu. Nakładamy dowolną ilość do pucharków, zalewamy zimną, czerwona galaretką. Odstawiamy do lodówki, aby stężały.
Ubijamy śmietanę na sztywno. Nakładamy część do pucharków z owocami w galaretce, na to posypujemy warstwę pokruszonych wafelków i przykrywamy pozostałą bitą śmietaną. Na wierzchu układamy cząstki mandarynek polewając gęstniejącą pomarańczową galaretką. Robimy kleksa z galaretki zielonej. Kolejnego wafelka tniemy na paseczki i układamy na wierzchu deseru.