Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do obiadu.
Szybka i smaczna
Odsłon: 1659
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2353
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 149
Szybka i smaczna
Odsłon: 1659
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2353
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 149
Składniki
Wykonanie: Buraczki ugotować, ostudzić i zetrzeć. Jabłka z cebulą obrać, posiekać i zalać octem i dusić na wolnym ogniu około 30 minut. Dodać buraczki i dusić przez następne 30 minut. Doprawić solą i anyżem do smaku a na dłuższe przechowywanie przełożyć gorący chutney do słoików, szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem.