Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne ciasto bez pieczenia, świetnie nadające się do porannej lub popołudniowej kawy.
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2527
Szparagi na maśle to prawdziwie wiosenne danie, które przygotujesz od zera ju...
Odsłon: 1075
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 4742
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2527
Szparagi na maśle to prawdziwie wiosenne danie, które przygotujesz od zera ju...
Odsłon: 1075
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 4742
Składniki
Wykonanie na standardowej blasze do pieczenia. 1 - Na blachę wykładamy 1 warstwę herbatników. 2 - Podgrzewamy puszkę z masą kajmakową (3 min). 3 - Podgrzaną masę wykładamy na warstwę herbatników. 4 - Nakładamy kolejną warstwę z herbatników na masę kajmakową. Masa budyniowa: W 600 ml mleka z łyżeczką cukru gotujemy budynie. Ugotowane budynie studzimy, do ostudzonych dodajemy kostkę masła i miksujemy. Tak przygotowaną masę wykładamy na herbatniki, tworząc kolejną warstwę. Masę budyniową przykrywamy herbatnikami. Masa śmietankowa: Miksujemy śmietanę z 2 opakowaniami śmietan-fixu i łyżeczką cukru. Tak przygotowaną masę wykładamy na herbatniki i posypujemy startą gorzką czekoladą.
Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki. Smacznego :)