Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto znika ze stołu w oka mgnieniu haha:)Polecam serdecznie:)
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 7241
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 199
Przepis dnia
Bolońska zapiekanka makaronowa z pieczarkami
Odsłon: 42496
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 258
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 7241
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 199
Przepis dnia
Bolońska zapiekanka makaronowa z pieczarkami
Odsłon: 42496
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 258
Składniki
CIASTO: Białka ubijamy na sztywna pianę.Miksując dodajemy cukier oraz cukier waniliowy, nastepnie po jednym żółtku. Mąkę, budynie i proszek do pieczenia przesiewamy przez sitko i małymi porcjami dodajemy di masy delikatnie mieszając łyżką drewnianą. Masę wylewamy na dużą prostokątną blachę uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 30 min w temp. 160 stopni. Ciasto po ostygnięciu przekrawamy na pół.
MASA: Budynie gotujemy na mleku i studzimy. Ucieramy masło dodając po łyżce zimnego budyniu. Nastepnie dodajemy pokruszona chałwę i mieszamy.
Na pierwszy placek nakładamy połowę masy, przykrywamy drugim plackiem i kładziemy pozostałą masę.Ozdabiamy startą gorzka czekoladą. SMACZNEGO!