Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływa się w ustach :)
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 72
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10565
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 235
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 60
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 191
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 72
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10565
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 235
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 60
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 191
Składniki
Ucieramy mikserem masło z cukrem. Dodajemy po jednym jajku cały czas mieszając. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, aromat pomarańczowy, miksujemy delikatnie na gładką masę. Dodajemy groszki (można zwykłą czekoladę pokroić na małe kawałeczki), rodzynki, orzechy. Podłużną formę smarujemy tłuszczem i przekładamy do niej ciasto. Pieczemy ok 1 godz. w temp 160 st.