Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie cisto biszkoptowe z pysznym kremem.
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 451
Makaron z boczkiem i szparagami
Odsłon: 59
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 451
Makaron z boczkiem i szparagami
Odsłon: 59
Składniki
Ubijamy białka na sztywno z cukrem dodajemy żółtka, mieszamy dodając mąkę i proszek do pieczenia. Połowę ciast wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia ( 25 na 36 cm ). Do drugiej części dodajemy kakao, mieszamy i wykładamy na białe ciasto. Pieczemy około 25 minut w 170 stopniach. Po upieczeniu kroimy wzdłuż na dwie części. Mascarpone ucieramy z kremem orzechowym na gładką masę. Masą smarujemy jedną część biszkoptu na białej stronie i przykrywamy drugą częścią. Na polewę gotujemy masło ze śmietaną i cukrem do gęstej masy wsypujemy kakao, mieszamy dokładnie i ciepłą polewą smarujemy nasze ciasto. Wstawiamy do lodówki by dobrze zastygło.