Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis inspirowany... Pozdrawiam R'n'G Kitchen :) (Gregorhspeed)
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 139
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4956
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2330
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 139
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4956
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2330
Składniki
Czekoladę łamiemy na kawałeczki, wrzucamy do rondelka, dodajemy wodę. Całość ogrzewamy na małym ogniu, ciągle mieszając. Rozpuszczoną czekoladę odstawiamy do przestudzenia. Jajka łączymy z cukrem i ubijamy na puszystą, gęstą masę. Następnie dodajemy mąkę, składniki mieszamy delikatnie drewnianą łyżką. Ciasto w tym momencie może wydawać się zbyt gęste, ale to nic. Dodajemy do niego kolejno utartą cukinię i olej, następnie kakao i rozpuszczoną czekoladę. Pod koniec wsypujemy łyżkę sody i skórkę pomarańczową. Całość mieszamy do momentu uzyskania jednolitego ciasta, które następnie przelewamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy (keksówki). Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C, przez 30 minut, po czym obniżamy temperaturę na 170 stopni i dopiekamy ciasto przez 20- 25 minut. Smacznego.