Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto dla leniwych którzy nie lubią piec ciasta wystarczy tylko zrobić sam krem karpatka
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 30
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 695
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 76
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 188
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 30
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 695
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 76
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 188
Składniki
Krem: Zawartość torebki rozmieszaj w 200 ml mleka . Pozostałe 300 ml mleka zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozprowadzony proszek . Całość gotuj na małym ogniu do zgestnienia (ok. 3 min.), energicznie rozcierajac ewentualne grudki. Wystudz. Zmiksuj ugotowana zimną masę, dodawaj porcjami miękki tłuszcz ciągle miksujac.
Do tortownicy (u mnie chyba 24 lub 26 cm) wyłożyć na spód biszkopty, następnie równomiernie rozprowadzić krem, następnie na krem ułożyć biszkopty, a później znowu ułożyć biszkopty, aż do wyczerpania wszystkiego. Po zrobieniu ciasta włożyć do lodówki na min. 2-3 godziny.