Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do przygotowania ciasta nie potrzebujemy miksera - wystarczy łyżka. Ciasta nie wymagające dużego nakładu pracy to moja specjalność :) To ciasto jest świetne na co dzień ale i od święta. Zawiera dużo bakalii i jabłek – dla mnie idealne.
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 169
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 74
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 169
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 74
Składniki
Wszystkie składniki (za wyjątkiem jabłek) mieszamy łyżką w dużej misce (składników jest sporo więc miska lub garnek musi być duża). Jabłka obieramy i kroimy w kostkę - dodajemy do masy i całość jeszcze raz dokładnie mieszamy. Ciasto jest bardzo "tępe" ale nie przejmujcie się, wszystko się wyrówna podczas pieczenia - dlatego ważne by wszystko razem dokładnie wymieszać łyżką. Ciasto odstawiamy na 20 minut, a w tym czasie nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Ciasto wykładamy na prostokątną blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 45 minut (do suchego patyczka). Posypujemy cukrem pudrem.