Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest niezwykle lekkie i puszyste, można wykorzystać do zrobienia strucli makowej
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 64
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 2725
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 241
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5394
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 64
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 2725
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 241
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5394
Składniki
1. w małym naczyniu rozrobić drożdże z 3 łyżkami mąki, łyzką cukru i lekko podgrzanym mlekiem, poczekać aż zaczną rosnąć, 2. rozpuścić masło, 3. do miski wsypać mąkę, dodać pozostały cukier, wlać wyrośnięte drożdże, wystudzone masło, jajka i żółtka, odrobinę soli, wlewać powoli maślankę i wyrabiać, 4. wyrabiać do momentu aż ciasto będzie odchodzić od reki, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, 5. wyłożyć na blachę, zostawić do wyrośnięcia, posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać kruszonką, piec w 170-180 st 50 min