Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie z boczkiem to szybka przekąska na ciepło z równie pysznym sosem czosnkowym. Przygotowanie tych ciasteczek jest bardzo proste co widać na załączonym filmie a w nim w roli głównej mój pięcioletni syn :)
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 11000
Zdecydowanie jeden z najlepszych wypieków chleba jaki udało mi się stworzyć....
Odsłon: 84
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 11000
Zdecydowanie jeden z najlepszych wypieków chleba jaki udało mi się stworzyć....
Odsłon: 84
Składniki
Ciasto francuskie smarujemy rozbełtanym jajkiem, przyprawiamy oregano i chilli. Układamy na nim plastry boczku i sera. Całość zwijamy w roladę i kroimy w ok 2cm plastry. Plastry układamy na leżąco na blasze i smarujemy z góry resztą rozbełtanego jajka. Zapiekamy 17-20 minut w 190 oC.