Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto kokosowe. Zdjęcie zrobione teraz po upieczeniu.. Niestety masa jeszcze nie zastygła i rozlewa się na boki. W rzeczywistości jest wyższy. W mojej rodzinie wszyscy go uwielbiają.
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 160
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 61
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 187
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 229
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 160
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 61
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 187
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 229
Składniki
Biszkopt: Z białek ubijamy pianę. Gdy piana będzie sztywna dodajemy cukier i miksujemy a później żółtka. Gdy już to zrobimy przesiewamy mąkę do naszej masy i mieszamy łyżką drewnianą żeby spulchnić ciasto (nie mikserem. Następnie dodajemy proszek do pieczenia. Mój piekarnik piecze tylko w 180 stopniach :) tak więc piekę biszkopt pół godziny.
Masa: Wlewamy do garnka 1 i 1/2 szklanki mleka i wstawiamy na palnik. Do drugiej połowy szklanki mleka wsypujemy grysik i mieszmy do połączenia. Gdy mleko będzie się gotowało i podnosiło do góry wlewamy do niego zawartość szklanki. Gdy grysik trochę zgęstnieje dodajemy cukier i ściągamy z ognia. Dodajemy kostkę margaryny i mieszamy aż do jej całkowitego rozpuszczenia. Następnie dodajemy kokos. Najlepiej zostawić sobie trochę kokosu do posypania po wierzchu(ja zostawiam pół szklanki ale to jest jednak trochę za dużo bo potem kokosu na górze jest za duzo i spada). Ciepłą masę nakładamy na biszkopt i posypujemy po wierzchu kokosem.