Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 62
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8923
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 130
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 33
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 282
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2919
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 62
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8923
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 130
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 33
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 282
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2919
Składniki
Ciemne ciasto: Żółtka ubić z cukrem na pianę. Wsypać przesianą mąkę z kakao i proszkiem. Dodać ubitą na sztywno pianę z białek,wymieszać.
Ciasto kokosowe: Białka ubić z cukrem . Wymieszać z wiórkami.
Krem: Jajka ubić z cukrem nad parą,do zgęstnienia. Po wystudzeniu utrzeć z masłem.
Kokosowiec: Ciemne ciasto wlać na wyłożoną papierem do pieczenia formę o wymiarach 25 x 40 cm. Na wierzch wyłożyć łyżką ciasto kokosowe.Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok.30 minut w temp.180 stopni C. Wystudzone ciasto posmarować masą. Udekorować polewą.