Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest super smaczne ciasto.Polecam! India2605
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 60
Polecam.
Odsłon: 77
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 60
Polecam.
Odsłon: 77
Składniki
Cukier, masło, cukier waniliowy, kakao gotujemy, aż powstanie jednolita masa.Jeżeli będzie za gęsta, dodajemy wody.Potem studzimy mase.
Od masy odlewamy 1/2 szkl.(to będzie polewa).Do pozostałej masy wkładamy 2 skl. mąki z proszkiem.Potem oddzelcie żółtka od białek: Żółtka do masy, białka ubijamy.Kiedy ubijemy białka dodajemy do masy(UWAGA!Po dodaniu białek nie mieszamy masy mikserem!Użyjcie lyżki.
Wylewamy mase do formy.Pieczemy w 180 stopniach, 40 min. Potem studzimy i wylewamy polewe, dajemy jej zastygnoć.Ciasto gotowe!Smacznego! India2605