Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto wyszło delikatne i puszyste, że na pewno upiekę je jeszcze nie raz. Polecam :-)
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 165
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 274
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 165
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 274
Składniki
Masło lub margarynę rozpuścić i schłodzić. Jajka utrzeć razem z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać jogurt, przesianą mąkę, rozpuszczony tłuszcz i proszek do pieczenia. Średnią blachę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Gotowe ciasto przełożyć do blachy.
Brzoskwinie pokroić w kostkę i wyłożyć na cieście. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 45 minut w temperaturze 180 stopni C. Po upieczeniu wystudzić. Można posypać cukrem pudrem Smacznego :-)