Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mało pracy:) a efekt miło zaskoczy.
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 77
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1017
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1146
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 77
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1017
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1146
Składniki
Czekolade zetrzec na tarce z grubtmi oczkami. kawe zaparzyc w szklance wody, ostudzic. Żóltka oddzielic od białek. Białka ubic na sztywno z cukrem. Dodawa po jednym żóltku. Delikatnie ubijac. Wlac olej i zimna kawe. Wymiesza. Make połaczyc z proszkiem do pieczenia, orzechami i czekolada. Wsypac do ubitej masy. Wymiesza.
Ciasto wlac do formy wyłozonej papierem do pieczenia o wymiarach 30*10. Piec w 180 stopniach przez ok 40 min. Sprawdzac patyczkiem:) kazdy piekarnik jest inny. Ostudzone polac polewa.
Polewa : 3 łyżki margaryny, 3 łyżki cukru, 3 łyzki mleka, 1 łyzka kakao, 10 gram czekolady mlecznej. Wszystkie skladniki razem zagotowac.