Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aby ciasto było FIT zamiast mąki można dodać zmielone płatki owsiane/żytnie.
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 193
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 311
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 193
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 311
Składniki
Marchew umyć, obrać i zetrzeć na tarce na najmniejszych oczkach.
Białka oddzielić od żółtek. Ubić pianę z białek. Do ubitej piany powoli dodawać żółtka.
Do jednolitej masy dodawać powoli marchew i olej.
Bakalie drobno posiekać i dodać do masy.
Następnie dodać miód i wszystkie sypkie składniki czyli mąkę, proszek do pieczenia i cynamon.
Masę wlać do formy (30X11). Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni około 1,5 godziny.