Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto mieszane widelcem, z różnego rodzaju dodatkami mogąbyć truskawki, porzeczki, rabarbar, jabłka co tylko lubicie :) Bardzo proste do przygotowania. Pyszne, aż palce lizać :)
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 163
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 322
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 26
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 163
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 322
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 26
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Składniki
1. Ciasto z owocami mieszane widelcem - krok 1 Wszystkie składniki ciasta– w kolejności podanej w przepisie – wsypujemy do miski, mieszając je dokładnie widelcem, aż do uzyskania jednolitej masy. Powinno nam to zabrać około 15 minut.
2. Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem pergaminowym i wylewamy ciasto. Na wierzchu układamy dowolne owoce, np. maliny, truskawki, rabarbar, jagody ;)
3. Robimy kuszonkę, dokładnie zagniatając mąkę z cukrem, smalcem i margaryną. Odrywamy małe kawałki i posypujemy nimi owoce. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 °C ok. 55 minut.