Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne czekoladowe i puszyste ciasto to smak każdego dzieciństwa...;)
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 580
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 129
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 580
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 129
Składniki
Sposób przygotowania: Nagrzewamy piekarnik na 200*C. W niewielkim garnuszku mieszamy (podgrzewamy na małym ogniu) margarynę, mleko, kakao i cukier. Mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy. (Odstawiamy do przestygnięcia). Po ostudzeniu przekładamy masę do miski i dodajemy żółtka, proszek do pieczenia i przesianą mąkę. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z ciastem. Bardzo dokładnie mieszamy. Ciasto wlewamy do formy posmarowanej margaryną i pieczemy przez 45-55 minut. (Sprawdzamy patyczkiem i odstawiamy do wystygnięcia). Dla chętnych: W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę i dodajemy masło i śmietanę. Następnie polewamy (przestygnięte) ciasto czekoladą i rozprowadzamy nożem...Smacznego