Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwykłe,szybkie ciasto do kawy,w rodzaju biszkoptu
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 16
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 663
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 63
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 179
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 16
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 663
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 63
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 179
Składniki
Jajka,cukier i śmietankę wymieszać mikserem do ich całkowitego połączenia.Przesiać przez sito mąkę,proszek,sól i dodać kakao.Starannie wymieszać suche składniki z masą jajeczną łyżką lub mikserem na najniższych obrotach.
Małą blaszkę (ok 23x23) wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto.Piec ok 25-35 min w temp 180 st.Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.Smacznego